SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ TAHLİL SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ…
.
SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ…
.
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Cerrahi Tıp Birimleri
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göğüs Hastalıkları ve Alerji, Anestezi ve Reaminasyon, Ağız, Çene ve Diş Sağlığı, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kalp ve Damar Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Göz Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Servisi, Üroloji
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Dahili Tıp Birimleri
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Fizik Tedavi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Nöroloji, Dahiliye, Cildiye
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Temel Tıp Birimleri
Mikrobiyoloji, Biyokimya, Radyoloji, Patoloji
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Diğer Birimler:
Anestezi Branşı, Evde Bakım Hizmetleri, Kardiyak Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyet Birimi, Psikiyatri Branşı, Psikoloji Birimi, Yataklı Servisler, Yoğun Bakım Ünitesi
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi GSS Kapsamı Dahilindeki Anlaşmalı Kurumlar:
SSK, Bağ-kur, Yeşil Kart, İşsizlik Ödeneği, Kamu Kurumu Personeli, Sağlık Sigortası
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Diğer Anlaşmalı Kurumlar:
Ücretli Hastalar, Tutuklu ve Hükümlüler, Yabancı Uyruklu Hastalar, TBMM Dönem Milletvekilleri, Odalar ve Borsalar Birliği Personeli, Bankalara ait Emekli ve Yardım Sandığı Vakıf Üyeleri, Hizmet Satın alma Protokolü Gereği tüm Kamu Hastaneleri
.
SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ ZİYARET SAATLERİ
GÜNDÜZ: 12:30 – 13:30
GECE: 19:00 – 20:00
.
SULTANBEYLİ DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK SAATLERİ
SABAH: 08:30 – 12:00
ÖĞLEN: 13:00 – 16:30
.
VİZYON:
Uzmanlaştığımız her alanda ülkemizde kalitesiyle ilklerin içinde yer alan, lider olmanın yanı sıra her zaman lider kalmayı başarabilen bir sağlık kuruluşu olmaktır.
–
MİSYON:
Toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla, uzmanlaştığımız tüm sağlık hizmetlerinde hasta ve hak sahiplerine çağdaş, güvenilir, çevreye duyarlı, hasta haklarına saygılı, etik değerlere bağlı, kaliteli hizmet veren, sağlık çalışanlarının eğitim ihtiyacına katkıda bulunan, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren öncü tedavi hizmeti sunmaktır.
–
KALİTE POLİTİKAMIZ
Toplam kalite yönetimi anlayışını benimsemek ve paylaşmak, Hastalarımıza en iyi tanı ve tedavi hizmetini sunarak, hasta mutluluğunu her şeyin üzerinde tutmak, Takım anlayışını benimsemek ve yaşatmak, Bebek dostu hastane olarak anne ve bebek sağlığına eğitim vererek katkıda bulunmak, Çalışanlarımızın, bilgi ve becerilerini artırmak ve geliştirmek, Çalışanlarımızın mutluluğunu ve güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamak, Giderek artan kaliteli hizmet anlayışımızın, tüm hastalarımıza ulaşmasını sağlamak, Sunduğumuz hizmeti sürekli iyileştiren yenilikçi ve lider bir kuruluş olmak KALİTE POLİTİKAMIZDIR.
.
ZİYARETÇİLERİMİZİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
- Hekimimiz tarafından ziyaretçi yasaklanmış ise buna uymaya özen gösteriniz.
- Hastanızın sağlığı açısından ziyaret süresinin 15 dakikayı aşmamasına ve odada ve iki kişiden fazla ziyaretçi olmamasına dikkat ediniz.
- Sağlığınız açısından ziyaretçilerin hasta yatakları üzerine oturması sakıncalıdır.
- Hastanede bulunduğunuz süre içerisinde sağlık personeline yardımcı olunuz ve belirtilen kurallara uymaya özen gösteriniz.
- Enfeksiyon riski sebebiyle grip, nezle vb. bulaşıcı hastalığı olanların ve 14 yaşından küçük çocukların ziyarete getirilmemeleri gerekir. Yoğun bakım ve izole hasta ziyaretleri için belirlenen
- ilave kural ve kısıtlamalara lütfen uyunuz
- Hasta ziyaretine canlı veya cansız çiçek getirmeyiniz. Bu çiçekler hastanız için enfeksiyon riski taşıdığı için hasta servisine kabul edilmemektedir.
- Ziyaret sırasında hastalarımız ve kendi sağlığınızın korunması için doğrudan temas etmeyiniz.
- Ziyaret öncesi ve sonrası ellerinizi yıkayınız ya da el dezenfektanı kullanınız.
- Hasta / hasta yakınları ve ziyaretçiler hasta odasında eşya, cihaz ve sistemler hakkında bildirim sorumluluklarına uymalıdırlar.
.
Refakatçi Rehberi
- Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir ve Refakatçi bir kişiyle sınırlıdır.
- Refakaçi vizit ve tıbbi bakım sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.
- Refakatçi için bir refakatçi kartı verilir.
- Refakatçiye yemek, refakat ücreti içinde alınan ücret karşılığında verilmektedir.
- Refakatçi hastanın bakıma izin verilen ölçüde yardım eder.
- Refakatçi hatanenin koyduğu tüm kurallara uymak zorundadır.
- Bazı kliniklerde refakatçi uygulaması yoktur.
- Tüm yoğun bakım ve Ara Bakım birimlerinde refakatçi bulundurulamaz
- Bu ana kurallar dışında her kliniğin kendine özel refakatçi politikası oluşturabileceği unutulmamalıdır.
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Birimi
Sağlık Kurulu raporları (ilaç raporu, silah ruhsatı, sağlık durum bildirir raporu, malulen emeklilik, gemi adamı, sürücü, radyoterapi raporları vb.), tek hekimin verdiği çeşitli raporlar (20 günü aşmayan istirahat raporu, sağlık durum bildirir rapor, ortopedik korse alımı raporu, vb.), özürlü sağlık kurulu raporları ( sakatlık vergi indirimi raporu, özürlü kimlik kartı-paso–2022 vb.) almak için yapılan başvurularla ilgili çalışır.Hastanemiz polikliniklerinde muayene olup ilgili uzman hekim tarafından Sağlık Kurul Raporu alması gerektiği belirtilen hastalar, dilekçelerini Başhekimlikten havale ettirip kaleme kayıt ettirmiş şekilde rapor kalemi birimine başvururlar. Rapor Kalemi Biriminde yapılan başvuru esnasında şahıslarda üç adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf istenir. Bilgisayar ortamında birime yapılan başvuruların kontrolü yapılır. Kontrol sonucu rapor kaleme sevki yapılmış olduğu doğrulanan başvurular için kabul işlemi yapılır. Bilgisayardan ilgili başvuru için çıktı alınır, üç adet fotoğraf eklenir, hasta sevk eden polikliniğe çıktıyla beraber geri gönderilir.
.
Poliklinik hekimi tarafından çıktıya hastayla ilgili teşhis, tedavi, ortez-protez gibi gerekli malzemeler belirtilmiş olarak başvuru tekrar rapor kalemi birimine gelir. Tüm yapılanlar tekrar kontrol edildikten sonra Sağlık Kurulu Kayıt Defterine başvuru kaydedilir. Servislerde yatarak tedavi gören hastaların istirahat, ilaç ve/veya tıbbi sarf malzemesi gerekli olanların sevk kâğıtlarına veya karnelerine ilgili klinisyen tarafından istirahat süreleri, ilaç ve/veya tıbbi malzemeler yazılarak sağlık kuruluna sevki yapılır. Kişiler üç adet vesikalık fotoğrafla başvurur. İlaç alımı, ameliyatlarda kullanılacak sarf malzemesi, sağlık ile ilgili cihaz ( işitme cihazı, kan şekeri ölçme cihazı vb. ) ile ilgili raporlar, Rapor Kalemine teslim edilir.
.
Aynı gün deftere kayıt yapılır. Bir gün sonra varsa aynı uzmanlık dalından üç hekimce, yoksa birbirine yakın üç uzmanlık dalından hekimlerce imzalanıp, onaylandıktan sonra hak sahibine ya da yakınlarına verilir. Tek hekimin verdiği raporlar, Rapor Kaleminde Rapor Kayıt Defterine kaydedilip sayı no aldıktan sonra hak sahibine verilir. Sağlık Kurulunca verilmesi gereken raporlar (Her türlü özürlülük ile ilgili raporlar, silah ruhsatı alımı için sağlık raporları, heyetçe verilmesi gereken sağlık durumu bildirir raporlar, yirmi günü aşan istirahat raporları ) haftanın her günü heyete girer. Heyetten çıkan karar rapor kalemince rapor halinde yazılır. İmza ve onay işleminden sonra hak sahibine veya yakınlarına verilir. Aynı gün çıkan karar rapor kalemince bir rapor halinde yazılır, imza ve onay işlemlerinden sonra hak sahibine verilir.
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi Randevu İşlemleri
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.
.
MHRS’nin amaçları nelerdir? Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması. Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması. MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nden Randevu nasıl alınır?
ALO 182 aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
.
Web’den Vatandaşlar, 182′nin yanı sıra şu an 80 ilde uygulanmakta olan Online Randevu Sistemi aracılığıyla randevu alabilmektedir. Kısa süre içerisinde Web Randevu Sistemi İstanbul’un da MHRS kapsamına girmesiyle tüm Türkiye’de uygulanacaktır.;
.
Vatandaşlar, randevu almak istedikleri MHRS kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup uygun olan en yakın tarihe randevu alabilmektedir.
.
Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nden Alınan Randevu nasıl iptal edilir?
ALO 182 aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az yarım saat önce yapılmalıdır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan tarafından vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.
.
Web’den; MHRS Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. Ekranın sağ tarafında dikey olarak bulunan Randevu Geçmişi bağlantısına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır. Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.
.
NOT: Vatandaş öncelikle hastanede (MHRS) Polikiniklerinimizin önündeki poliklnik sekreterlerinden giriş işlemleri yapacağından yeterli bir süre önce (örn. 20-30 dak. önce) hastaneye gidilmelidir