HABER DETAYI

2 Mayıs 2020 10:09

Corona virüsü (Koronavirüs) Sultanbeyli Yoğunluk Haritasi Güncellendi

Corona virüsü (Koronavirüs) Sultanbeyli Yoğunluk Haritasi Güncellendi

Korona virüsü (Covid-19) ile mücadele ülkemizde de tüm hızıyla sürerken, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı “Hayat eve Sığar” uygulaması kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından telefonlara indirilmiş ve kullanılmaya başlanmıştı.
.
Uygulamaya gelen güncellemeyle artık kullanıcılar yalnızca çevresini değil, tüm illerdeki vaka dağılımı sayılarına da ulaşmaya başladı.
.
Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan, ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması bir süredir Android ve App Store platformlarında yayında. Uygulama, corona virüsü testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor.
.
Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor. Kullanıcılar, ‘ailem’ bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor.
.
Uygulama vatandaşları corona virüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi.
.
Uygulama ile telefon numarası doğrulaması yapılarak adım adım sorulan soruları cevaplayıp, corona virüs hastalığı ile ilgili şikayetlere göre nasıl davranılması gerektiği belirtiliyor.
.
Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına ulaşılabiliyor.
.
Evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğu görülebiliyor.


HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.