HABER DETAYI

4 Mayıs 2018 10:23

İstanbulensis Şiir Festivalimiz Başladı

İstanbulensis Şiir Festivalimiz Başladı

Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali yapılan galayla başladı. Şiir şehre döndü. Kültür sanat camiasının yakından takip ettiği ve Sultanbeyli Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin galası yapıldı. 17 ülkeden 38 şairin katıldığı festivalin teması bu sene Türk Dünyası Şiirleri olarak belirlendi. Festivalin açılış konserinde ise sevilen sanatçı Esat Kabaklı sevenleriyle buluştu.
.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin festivalin açılış konuşmasında yaptığı konuşmada, “Bu sene “Türk Dünyası Şiirleri” temasıyla gerçekleştireceğimiz şiir festivalimizin açılış gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize cümlelerimin başında teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Beş senedir dünyanın dört bir tarafındaki şairleri halkımızla buluşturmanın onurunu yaşıyoruz. Bu sene altıncısını gerçekleştireceğimiz şiir festivalimizin temasını “Türk Dünyası Şiirleri” olarak belirledik. 17 farklı ülkeden 38 şair 5 Mayıs’a kadar Sultanbeyli’nin sokaklarında, okullarında dolaşacak ve senelerdir olduğu gibi bu sene de şehrimize unutulmaz bir kültür şöleni yaşatacaklardır”. şeklinde konuştu.
.
“Türk Dünyası” temasının ana amacının zulme karşı bir haykırış olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Coğrafyalarımızı ayıran ve bunun akabinde kardeşlerimizle bizleri hasret bırakan suni sınırları kabul etmemiz asla mümkün değildir. Çünkü küresel güçler her ne kadar bizleri ayrı düşürmek ve yok etmek için sınırlarla, demografiyle uğraşsalar da gönül dünyamız arasındaki mesafeleri hiçbir zaman yok edememiş, kardeşlerimizle gönül ve vicdan dünyamız bin seneden bu yana aynı acıları, aynı sevinçleri ve aynı duyguları yaşamayı başarmıştır. Şiirin birleştiriciliği, aynı ortak kültürel mirasa sahip olmanın onuru yüreklerimize bir mekik gibi işlendikçe dünyada bizi yok edecek hiçbir güç olmayacak, bizleri ayırmak için gizli kapılar ardında tuzak kuranlar tuzaklarında boğulacaktır. Çünkü bizim iman dolu göğüslerimizin inandığı yegâne bir gerçek vardır: Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır” ifadelerini kullandı.
.
İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i organizasyon için tebrik etti. 1 yıl 4 aydır Sultanbeyli’de görev yaptığını ifade eden Kubilay, “Bu süre zarfında Başkanımızın öncülüğünde gerçekten çok sayıda uluslararası ve ulusal kültür etkinliğine imza atıldı. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi ve halkımızın en iyi şekilde yaşam sürmesi için belediyemiz tüm imkanlarını seferber ediyor.” dedi.
.
Konuşmaların ardından şairler şiirlerini seslendirdi. Daha sonra ise Esat Kabaklı sevenleriyle buluştu.

.

FESTİVAL PROGRAMI ve DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ…


HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.